četrtek, 25. oktober 2012

Le vkup, le vkup...

Dajmo fantje!
In pokažite svetu kaj vse znate!
Navijam za vas!
Vesela rezultata:
MARIBOR - TOTTENHAM 1:1 (1:0)

5 komentarjev:

  1. Še dobro, da tebe odprem, da zvem! :-))

    Link zadnjič je bil tisti filmček iz filma Otroci z gore Napf. Najbrž je bil res petelin kriv! ;-)

    papa - LILA

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. no vidiš... pa saj še vedno namreč tak malo po malo navijam za tote naše...
      ;-)

      Izbriši
  2. Nekatere zanima nogomet, mene bolj narava in vesolje.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ja sem to jaz tudi opazila...
      saj na teh področjih res ogromno znaš...

      Izbriši
  3. Nogomet mene veliko manj zanima kot naprimer astronomija. Pri nogometu je namreč tako, da je nogomet zanimiv, če padejo kaki goli. Toliko bolj je nezanimiv, če ni golov na tej nogometni tekmi. Pri nogometu je pomembno, da žoga pade v gol. Gol se šteje oziroma velja, če žoga pride z celim svojim obsegom čez golovo črto.
    Nogomet bi lahko v prispodobi primerjali z astronomijo. To kar so za nogometno tekmo goli, so za astronomijo nebesni pojav. Recimo mnogokrat žoga odleti mimo gola. To bi lahko primerjali z Luno. Mnogokrat gre Luna ob mlaju navidezno mimo Sonca in do Sončevega mrka ne pride, ali pa gre Luna ob ščipu mimo Zemljine sence in do Luninega mrka ne pride. Enako je pri Merkurju in Veneri. Pri večini Merkurjevih in Venerinih spodnjih konjunkcijah gresta Merkur in Venera navidezno severno ali južno od Sonca in do tranzita ne pride.
    V redkih primerih glede na udarce žog na nogometni tekmi pride tudi do golov. Tako bi lahko v prispodobi primerjali z nebesnimi pojavi. Luna ob mlaju zakrije Sonce in pride do Sončevega mrka, kar se zgodi poredkoma. Luna ob ščipu prečka Zemljino senco in pride do Luninega mrka. Merkur in Venera ob spodnji konjunkciji gresta navidezno čez Sončevo ploskev. Nastopita Merkurjev ali pa Venerin tranzit. Merkurjev tranzit ni tako zelo redek nebesni pojav, medtem ko je Venerin tranzit zelo, zelo redek nebesni pojav.
    Prejšnja dva Merkurjeva tranzita sta nastopila dne 7.maja 2003 in 8.novembra 2006, naslednja dva pa bosta nastopila dne 9.maja 2016 in 11.novembra 2019.
    Prejšnja dva Venerina tranzita sta nastopila dne 8.junija 2004 in 6.junija 2012, naslednja dva pa bosta nastopila šele čez več kot 100 let in sicer dne 11.decembra 2117 in 8.decembra 2125.

    Nogometni klub Maribor je zelo močan mariborski nogometni klub. Njihovi zvesti navijači se imenujejo vijole kar pomeni, da je najljubša barva mariborskih vijol oziroma mariborskih navijačev prav vijoličasta barva oziroma barva purple.
    NK Maribor je bil ustanovljen že davnega leta 1960. In jaz vedno pravim, vsak ima nek konjiček oziroma hobi kar te zanima. Nekatere zanima nogomet, druge vesolje, tretjega pa spet nekaj tretjega.
    Zame pa je največje veselje - vesolje!

    OdgovoriIzbriši