sobota, 22. december 2012

Čas pred Božičem...

Pravijo, da je to ravno pravi čas za to...
da se malo umiriš
in pregledaš
kaj vse se ti je v preteklem letu zgodilo...
Prav tako pa tudi pravijo
da je to tudi obdobje
ko se ljudje pripravljajo na prihod
nekoga novega ali pa nečesa novega.

http://www.youtube.com/watch?v=xf8db3Vz95I

8 komentarjev:

  1. Danes je četrta in zadnja adventna nedelja. Smo tik pred Božičem, ko se pripravljamo na rojstvo Jezusa Kristusa. Jezus ni bil rojen okoli zimskega solsticija kajti pogani so praznovali zimski solsticij kateremu so rekli Jul saj je bil to solarni praznik. Šele kasneje, ko je zavladalo krščanstvo so na mesto zimskega solsticija postavili Božič. Božič je sedaj v resnici 3 do 4 dni po zimskem solsticiju kar je seveda zaradi predolgega julijanskega koledarja. Danes je galaktično silvestrovo praktično konec majevskega koledarja. Čeprav so o tem govorili predvčerajšnjim v petek, da se je v petek končal majevski koledar. Toda to so bili nekoliko napačni izračuni. V resnici se majevski koledar končuje prav danes dne 23.decembra 2012 in po majevskem koledarju se danes napiše datum 13.0.0.0.0.. Jutri v ponedeljek, 24.decembra 2012 je galaktično novo leto pričetek nove ere novega baktuna, ki bo trajal naslednjih 5125 let. Majevski koledar samo še danes upošteva svoj koledar jutri pa ga več ne upošteva ter Maji bodo morali jutri sprejeti le naš gregorijanski koledar.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ja, krščanstvo je res kar nekaj prejšnjih praznovanj spremenilo in prikrojilo svojim merilom...
      pa tudi Jezus bi se naj rodil ob drugem terminu kot ga slavijo kristjani...
      no, maji pa tudi... alal jim vera, da so takrat bili sposobni narediti to kar so...
      ta prehod na novi koledar pa... me res zanima kaj bodo o tem poročali na TV
      no, če pa pri vas doma praznujete Božič... pa naj vam vsem prinese miru in sreče

      Izbriši
    2. Avstralija, Nova Zelandija ter Azija so že v galaktičnem novem letu ter spet v 1.baktunu in ne v šestem saj obstaja le 5 baktunov kajti po petem baktunu ne sledi šesti temveč prvi baktun saj se začenja nov krog naslednjega precesijskega obdobja, ki traja naslednjih 25.627 let. Precesijsko obdobje pa ima 5 baktunov in vsak traja 5125 let in 4 mesece. 1.baktun bo trajal od 24.decembra 2012 pa vse do leta 7138. Slovenija je trenutno še v petem baktunu. Druga bolj žalostna in manj verjetna možnost je, da je 24.december 2012 dejansko začetek ledene dobe na Zemlji. V Sibiriji imajo te dni tako zelo mrzlo zimo celo do 25 stopinj nižje temperature kot v prejšnjih zimah in imajo celo minus 60 stopinj Celzija.

      Izbriši
  2. Pri moji napovedi pesmi Gangnam Style sem se pošteno zmotil saj sem napovedal, da bo ta pesem dosegla 1 milijardo ogledov danes zvečer okoli 20.ure zvečer. Toda v resnici je bila dosežena 1 milijarda ogledov dne v petek, 21.decembra 2012 ob 15.50 UTC oziroma ob 16.50 po našem srednjeevropskem času. Zmotil sem se za cela 2 dneva oziroma 51 ur. Ta pesem Gangnam Style pa ima trenutno že več kot 1 milijardo in 25 milijonov ogledov. Danes in včeraj je imela vsaj 12 milijonov ogledov na dan kar je dvakrat več kot v prejšnjih dneh, ko je bil delovni teden. Večjemu številu ogledov včerajšnjemu in današnjemu dnevu pa lahko pripišemo seveda današnjemu vikendu.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ja, je to klikanje res zanimivo...
      no, jaz edino ne vem ali je tolikim ta pesem tako všeč... ali pa je vseeno zadaj kaj drugega

      Izbriši
    2. Pesem Gangnam Style ima trenutno 1 milijardo in 28 milijonov ogledov. Približno v juniju 2013 najverjetneje pa tam okoli 15.junija 2013 bi pesem Gangnam Style dosegla že 2 milijardi ogledov ter dne 1.januarja 2013 1 milijardo in 100 milijonov ogledov. In morda se bom spet za nekaj dni zmotil.

      Izbriši
  3. to leto je prineslo veliko sprememb. vsaj meni. nekaj jih je bilo lepih, nekatere pa so postale lepe, ko sem se jih navadila.
    pa ti? kaj takšnega, da si lahko dala v bilanco, se ti je zgodilo, razen, da ti hodi mah komentirat :-))))))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ja, meni je to leto bilo lepo... prijetno... in to celo brez kakšnih večjih pretresov...
      predvsem pa je bilo zadovoljno... s tem kar se mi je dogajalo in kar sva z možem uspela ustvariti
      vse do včeraj...
      ko pa se mi je totalno podrlo še tisto malo zaupanja v pravico pred našimi sodišči...
      to, da pa mah hodi komentirat...
      je pa meni tisto še nekaj več nad lepim in prijetnim

      Izbriši