nedelja, 11. november 2012

Martinova nedelja...

Lep sončen dan
del vrta je spet zelenica postal
v času naše oddaje glasov za predsednika države
pa doma na semenih ptičja pojedina 

6 komentarjev:

  1. Če ljudje na Martinovo nedeljo volijo predsednika države ga volijo v pijanem stanju in izvolijo takšnega, ki nas bo popeljal še v večjo recesijo in v večjo brezposelnost. Res je temu tako. Zakaj niso volitve 18.novembra 2012.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. no, če ponudba ni ravno pestra...
      je potem volitev zaradi praznovanja Martina v pijanem stanju pač lahko tudi olajševalna okoliščina...

      Izbriši
  2. Slovensko gospodarstvo nima desetletne bodočnosti. Naši slovenski politiki se v resnici borijo, da bi se delovna mesta zapirala ne odpirala. Sedaj se bo v Sloveniji začelo dogajati to kar se ne bi smelo. Podjetja se bodo začela seliti v tujino predvsem v Srbijo, Bosno in Hercegovino, Rusijo in na Kitajsko. Poglejmo recimo Mariborsko Livarno, ki se bo v Mariboru do novega leta zaprla ter se bo selila v Srbijo. Zakaj je temu tako. Tam v Srbiji je mnogo cenejša delovna sila kot pri nas. Tam delavci delajo za 200 evrov na mesec pri nas 800 evrov na mesec. Če bo vodstvo Mariborske Livarne selilo tudi stroje Mariborske Livarne v Srbijo potem bodo te stroje njim tudi prodali. Denar pa vodstvu v žep, delavcem pa niti centa. Na teh strojih bi vodstvo toliko zaslužilo, da imajo zadosti denarja za nadaljnih 100 let in ne potrebujejo več nove zaposlitve. V Lenartu bodo do novega leta odpustili 100 delavcev v TBPju kajti tam sedaj pridejo robotski stroji, ki bodo opravljali delo namesto ljudi. Odpustili bodo do novega leta tudi 200 ljudi v Lenarškem Preventu. Do novega leta bodo odpustili 10 medicinskih sester tudi v Hrastovcu kjer je zavod za duševno prizadete osebe. TBP pa se bo v celoti bo do leta 2015 tudi selil v Srbijo ali Bosno in Hercegovino. Tega slovenski poslanci ne bi smeli pustiti, da se slovenska podjetja selijo v tujino. Dejansko vidimo kakšni lopovi so politiki, ki lažejo o boljših časih dejansko pa dopuščajo selitev podjetij v tujino, tako imajo ljudje v tujini delo in zaposlitev ter pri nas v Sloveniji pa ljudje ostanejo brez zaposlitve. Kot lahko vidimo se slovenski poslanci prav nič ne borijo za nova delovna mesta, borijo se le da bi njihove denarnice bile vsak dan bolj polne. Slovensko gospodarstvo resnično nima niti desetletne bodočnosti.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hja, veš...
      jaz pa le mislim, da vsega pa tudi niso samo politiki krivi...
      marsikateri lastnik bi lahko gospodaril tudi drugače, če ga ne bi zanimal le na hitro pridobljen dobiček...
      tako pa jih večina gleda res samo še za svoj žep...
      no, da pa itak nimajo nobenega odnosa do svojih zaposlenih...
      to pa je še dodatno slabo za vse nas
      žal

      Izbriši
  3. Na Martinovo nedeljo smo imeli volitve novega predsednika. Tri dni kasneje v sredo, 14.novembra 2012 pa so v severovzhodnem delu Avstralije videli popolni Sončev mrk. Astrologi pravijo, če nastopi Sončev ali Lunin mrk v bližini volitev je to zelo slabo znamenje za državo kajti tak predsednik bo zelo slab predsednik in gospodar države. Drugi krog volitev bo v nedeljo, 2.decembra 2012 in samo 4 dni prej v sredo, 28.novembra 2012 bo zvečer nastopil še polsenčni Lunin mrk, ki bo pri nas zvečer viden. Astrologi trdijo, da dvojne volitve v bližini dveh mrkov so zelo slabo znamenje za državo kar se bo letos tudi zgodilo. In očitno do leta 2016 Slovenijo še čaka še huda recesija in huda brezposelnost. Še dobro, da v to astrologijo jaz ne verjamem.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hja vidiš... jaz pa se o tem malo spoznam...
      v to kar pa strokovnjaki pravijo o tem pa - verjamem
      sem namreč vseeno spoznala kak vpliv ima postavitev ozvezdja na naše Življenje
      tako da...
      da pa se nam ne more pisati kaj dobrega... je pa žal tudi brez Zvezd jasno...
      ker... dokler bodo eni dobro plačani samo za to, da mečejo drugim polena pod noge... ne pa, da bi konstruktivno sodelovali v in za dobro nas državljanov...
      pa nam žal tudi Luna in Mars in še kateri drugi planet ne bo mogel pomagati...
      razen, da bi koga od teh poslali z enosmerno karto tja gor
      ;-)

      Izbriši