nedelja, 25. maj 2014

Dan mladosti...

Škoda, 
ker se z življenjskimi težavami ne srečujemo
 v sedemnajstem letu, 
ko mislimo, 
da smo najbolj pametni
Bruno Pitterman

Dan mladosti v Mariboru leta 1962

10 komentarjev:

  1. zelo dobro, res. le tole "najbolj pametni" se je zdaj prestavilo v dvajseta. nekaterim še par let čez.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hja, vidiš...
      to pa je očitno zato, ker ostajamo vedno dalje mladi
      ;-)

      Izbriši
  2. V času od petka, 30.maja pa do nedelje. 1.junija 2014 se bo na hipodromu Polena pri Lenartu odvijal 4. kmetijsko obrtni sejem KOS 2014. Na tem sejmu si bo mogoče ogledati kmetijsko mehanizacijo, predstavitev raznih podjetij iz Lenarta.
    Imeli pa bodo tudi ovce in koze na ogledu v leseni ograji, kjer si bo mogoče ogledati vso to drobnico domačih rejcev. S tem pa tudi prikaz striženja ovac.
    Na tem sejmu bo bilo mogoče poskusititi in si tudi kupiti dobro pečeno jagnjetino tako, da na tem sejmu dobrot resnično ne bo manjkalo.
    Sejem bo odprt od petka pa do nedelje med 7. in 19. uro na hipodromu Polena pri Lenartu.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ooooooo...........
      hvala za to sporočilo
      sigurno bo zanimivo in lepo
      lp

      Izbriši
  3. LENARŠKA JAGNJIJADA 2014

    Na hipodromu Polena pri Lenartu se bo od petka, 6.junija pa do nedelje, 8.junija 2014 odvijala Lenarška jagnjijada 2014.
    Na tej jagnjijadi si bo bilo mogoče ogledati rejo in striženje ovac, pa tudi prikaz štrikanja na kolovratu iz naravne ovčje volne. Na tej prireditvi pa si bo seveda lahko čisto vsak privoščil kakšno porcijo sveže pečene jagnjetine iz roštilja seveda od domačih ovčerejcev. Cena porcije jagnjetine pa bo 8 evrov. Pravtako se bo dalo poskusiti tudi ovčje čevapčiče, ovčje klobase, ovčje hrenovke ter navsezadnje tudi ovčji sir. Na tej prireditvi seveda ne bo manjkalo tako alkoholnih kot brezalkoholnih pijač. Jagnjijada se bo odvijala v teh treh dneh v času od 9. pa do 19. ure na hipodromu Polena pri Lenartu.

    OdgovoriIzbriši
  4. Oh tetica, bolje je bilo, da smo bili tedaj, ko smo bili "najbolj pametni" brez tavelikih težav. Zdaj, ko smo že malo manj (pametni seveda) jih lažje rešujemo.
    Lep pozdrav, M.

    OdgovoriIzbriši
  5. SOBOTNI TORNADO NA POLENI

    Na hipodromu Polena pri Lenartu smo v soboto, 30.maja 2015 doživeli pravi tornado. V času od petka, 29.maja pa do nedelje, 31.maja 2015 se je na hipodromu Polena pri Lenartu odvijal 5. Kmetijsko - obrtniški sejem. Takrat tisto soboto, 30.maja 2015 sem bil tudi jaz na tem sejmu saj so že dopoldan tam kuhali kislo juho.
    Približno ob 15:05 se je naenkrat pojavil tornado. Preprosto je rušil šotore kateri so bili postavljeni na tem sejmišču. Močno je dvignilo večji šotor v katerem so bili golobi, kokoši in petelini. Kar nekaj kokoši, petelinov in golobov je tornado pobesedno odnesel, tako da so pobegnili saj je prevrnilo kletke v katerih so se te živali nahajale. Jaz sem potem kokoši, peteline in golobe potem še celo lovil po Poleni a žal nisem mogel niti enega dobiti. V tem malo večjem šotoru je eno dekle imelo tudi večjo kačo tega indijskega pitona katerega je imelo v terariju in je tornado zlomil steklo tega terarija tako da bi indijski piton skoraj pobegnil, a ga je to dekle le prijelo in ga dalo na varno v svoj avto. Tornado je v zraku vrtel tudi manjši šotor ter ga porušil, trgovcu pa je na tla zmetalo skoraj vse porcelanaste skodelice za kapučino. Polomilo mu je skoraj 100 teh skodelic.
    Tornadi so zelo značilni za vzhod ZDA a se je pojavil na Poleni pri Lenartu tega dne. Seveda so tornadi značilni za nižinska področja, a se Polena nahaja v ravninskem delu. Ustvarijo pa se ponavadi vedno na vodo oziroma najpogosteje nad morjem. Kot kaže se je lenarški tornado tega dne pojavil prav nad jezerom Radehova ter se je pričel pomikati proti severozahodu proti Hipodromu Polena saj je bilo opazno, da je tornado prišel iz jugovzhoda.
    Tornado se je pojavil iznenada saj je bilo tega dne delno jasno nebo, vetra ni bilo, nevihta pa je potem nastopila šele ob 22. uri zvečer.
    Nikoli še nisem videl česa podobnega. Skorajda ne morem verjeti, da je veter zmožen storiti nekaj takega in da ima tako veliko moč.
    Kasneje sem se ospravil tudi na pijačo v Lenacaffee pri Eurospinu in sem povedal natakaricam, da smo na Poleni doživeli pravi tornado, a mi žal niso verjele. Toda letos na zadnjo soboto v maju smo na Poleni pri Lenartu resnično doživeli pravi tornado.

    OdgovoriIzbriši
  6. V soboto, 30.maja 2015, ko nas je na Poleni pri Lenartu presenetil pravi tornado je bila samo ena oseba poškodovana, to pa je seveda bila ena ženska. Močan veter oziroma tornado ji je v hrbet vgel kovinsko palico, torej del te konstrukcije od enega šotora. Bila je na srečo le rahlo poškodovana, ostalih poškodovanih pa na srečo ni bilo.

    OdgovoriIzbriši