petek, 10. maj 2013

Dolina pod Brlogo...

Ja, je res zanimivo to
da,
ko si vzameš čas za drugega
potem pa
sam doživiš nekaj lepega.

In danes je bil zame spet en tako lepo lep dan.

Za to pa se lahko zahvalim moji vodički

po tej zanimivi lokaciji
ki sem jo že tolikokrat opazovala
z avtoceste
ko smo se vozili mimo
v smeri proti Mariboru.

Ja, danes pa...
sem si to stvarco ogledala tudi od blizu

Ob iskanju kakšne slikce o tem kraju...
pa sem naletela tudi na tole:
http://www.pigac.si/2010/03/08/sentiljski-turizem-in-brloga/


5 komentarjev:

  1. Ηi, Ι do thinκ this is an exсellеnt site.
    I stumbleԁupon it ;) I will return yet agаіn since i have bοok-markеd it.
    Monеy and fгeedom is the best way to change, may you be rich and continue to helρ other peoplе.


    Also visіt my blog ρost ... imac Retina repair Kl imac repair malaysia imac retina display repair kl

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ja, ko bo čas za to
      pa se mogoče res kdaj pojavim tam
      ;-)

      Izbriši
  2. vzeti čas.
    to ni več umetnost.
    je nuja.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ja, je res
      če hočeš preživeti vse strese
      in še vsaj malo živeti

      Izbriši
  3. Dolina pod Brlogo je kraj v bližini Šentilja kjer si lahko ogledamo manjšo farmo nojev. Lastnik vsega tega pa je gospod Belna. V njegovi restavraciji si lahko naročimo tudi nojeve zrezke. Pred nekaj dnevi, ko sta bila pri meni na obisku moja stric in teta iz Pesnice pri Mariboru sta mi dejala, da sta si enkrat naročila pri njemu v njegovi restavraciji nojeve zrezke. Pravita, da so nojevi zrezki zelo dobri. Vendar precej dragi. Siromak si jih težko privošči pa čeprav noji prihajajo iz revne Afrike. Pravila sta mi tudi, da ima nojevo meso podoben okus kot govedina, meso pa je temnejše barve. Lupina nojevega jajca je zelo trda in ga lahko zlomimo le z kladivom. Lupino pa lahko prevrtamo le s svedrom. Nojevo jajce je največja celica na svetu v današnjem času. Veliko je za vsaj 10 kokošjih jajc in ga 5 članska družina težko poje. Cena enega polnega in surovega nojevega mesa pa je vsaj 10 evrov.

    OdgovoriIzbriši