nedelja, 15. junij 2014

Vitamin P...

To pa sem dobila po mailu:


Pogosto razmišljam o svojih prijateljih. Smo različnih karakterjev, ampak se vseeno
razumemo,  in – kar je najpomembneje – dogovarjamo o različnih stvareh...
Menim, da je skrivnost v tem, da vsak lahko 'potegne' iz odnosa odgovarjajoči del zase.
Z nekaterimi sem le vljuden, z drugimi se lahko šalim ali govorim o resnih stvareh...
V stikih se lahko tudi veliko nasmejem, popijem kakšno pijačo, se pogovarjam o svojih
in njihovih problemih, sprejemam njihove nasvete ali svetujem tudi jaz njim.

Moji prijatelji so delci velikega mozaika, katerega bom, ko ga končam, poimenoval
»Blago prijateljstva«.
Oni so tisti, ki me včasih poznajo celo bolje od mene samega;  so tisti, ki so z menoj
v dobrih in slabih dneh...

Zdravniki pravijo, da so prijatelji zelo pomembni za človekovo zdravje.
Dr. Oz jih imenuje Vitamin prijateljstva - P -, in poudarja, da je prijateljstvo bistveno
za splošno dobro počutje, a statistično je tudi ugotovljeno, da ljudje, ki imajo močne
družbene povezave, manj trpijo zaradi depresij ali možganske kapi.
Če pogosto uživate Vitamin P, lahko delujete tudi do 30 let mlajši od svojih vrstnikov.
Dokazano je, da toplina prijateljstva zmanjšuje stres in možnost infarkta celo do 50 % !

Tako zelo mi je drago, da imam zalogo Vitamina P.
Bodimo pozorni in skrbimo za svoje prijatelje in poskušajmo čim pogosteje gledati na
dogajanje okrog nas tudi s kančkom humorja... smejmo se tudi v težkih trenutkih!
Pomagajmo si!

Hvala Ti, ker si moj Vitamin P!

26 komentarjev:

  1. do konca lušno! saj res! vitamin P!
    in hvala tudi tebi, taresnadear!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. vitamini so res ena dobro dobra stvarca
      ;-))))))))))))))))))
      lp iz Raja

      Izbriši
  2. Ojla tetica. In hvala tebi, da si tudi ti moj velik vitamin P.
    Sicer pa - jaaaa, to pa je zapis, ki ga z veseljem podpišem, če bo kdaj kje treba.

    OdgovoriIzbriši
  3. Ojla tetica. In hvala tebi, da si tudi ti moj velik vitamin P.
    Sicer pa - jaaaa, to pa je zapis, ki ga z veseljem podpišem, če bo kdaj kje treba.

    OdgovoriIzbriši
  4. PS, drugi kometar se je kar sam narisal zraven. No vidiš - še angelčki so potrdili tvoj vitamin P.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ja, ja, se je pa te spet izkazalo kako prav je imela ribakova mama, ko je pravila, da
      toplšno drži bolj(š)e
      in vitamini...
      le kako bi brez njih
      ;-)

      Izbriši
  5. ŽITNI KROGI V ČAGONI PRI CERKVENJAKU

    V petek, 6.junija 2014 so na polju pšenice v kraju Čagona pri Cerkvenjaku bili odkriti skrivnostni žitni liki. Zanimivo je da so bili odkriti prav na 2. obletnico Venerinega tranzita kateri je nastopil 6.junija 2012. Zelo verjetno so nastali prav v noči iz 5. na 6.junij 2014.
    Pravzaprav gre za velik krog poležene pšenice v spiralo in to v nasprotni smeri urnega kazalca.
    Premer kroga je vsaj 30 metrov, na vsaki strani pa sta še vsaj 2 majhna kroga z premeroma 2 metra katera se stikata tega velikega kroga.

    Mene ta žitni lik spominja na Venerin tranzit. Ta 30 metrov velik krog me spominja na Sonce, ta manjša kroga na vsaki strani tega velikega kroga pa na Venero in sicer na 1. in 4. stik Venere s Soncem oziroma na začetek in konec delnega tranzita.
    Poleg tega se je ta žitni lik pojavil v noči iz 5. na 6.junij 2014, torej točno 2 leti kasneje kot Venerin tranzit kateri je nastopil v noči iz 5. na 6.junij 2012 in je bil takoj po Sončevem vzhodu dne 6.junija 2012 pri nas celo viden.

    Naprimer konec junija 2011 se je prav takšen žitni krog pojavil ob Trojiškem jezeru v kraju Sveta Trojica v Slovenskih goricah.
    Ta žitni krog sem 7. in 12.julija 2011 tudi sam obiskal. Hodil sem po tem žitnem krogu in raziskoval kako bi tak žitni krog sploh lahko nastal. Pri tem sem našel tudi nek skrivnostni predmet ga prijel v roko in zdelo se mi je, da je ta skrivnostni predmet morda nezemeljskega izvora. Videti je bila kot nekakšna velikanska kovinska šestkotna matica s premerom skoraj 10 centimetrov oziroma 100 milimetrov. To velikansko kovinsko matico sem si jo vzel s seboj domov in jo hranim doma še danes.
    Tudi ta žitni krog pri Trojiškem jezeru leta 2011 me je pravtako spominjal na Venerin tranzit kateri bo nastopil naslednje leto dne 6.junija 2012.
    Bil je velik krog s premerom 30 metrov na njivi pšenice, pšenica pa je bila poležena v nasprotni smeri urnega kazalca v spiralo in ta velik krog je imel na vsaki strani 2 manjša kroga s premerom 2 metra katera sta se dotikala tega večjega kroga.
    Takrat sem pomislil nekdo je narisal na to njivo pšenice Venerin tranzit kateri bo seveda nastopil naslednje leto dne 6.junija 2012. Velik krog me spominjal na Sonce ter 2 manjša kroga na vsaki strani pa je dejansko Venera, ki dejansko predstavlja 1. in 4. stik Venere s Soncem oziroma začetek in konec delnega Venerinega tranzita.
    Letošnji žitni krog v Čagoni pri Cerkvenjaku je povsem enak žitnemu krogu ob Trojiškem jezeru leta 2011.

    Tukaj se seveda lahko vprašamo kako pa dejansko nastanejo ti žitni krogi oziroma liki. V večini primerov gre za človeške ponaredke oziroma za delo človeških rok. Toda na internetu najdemo zelo zapletene geometrijske vzorce kateri so nastali ponoči in bi se jih dalo zelo težko ponarediti. Kdo potem izdeluje te zapletene geometrijske vzorce. So to nezemljani, računalniški in matematični geniji.
    Kaj pa če te zelo zapletene geometrijske like izdeluje univerzalna inteligenca oziroma sam Bog in to zato, ker se želi svetu razodeti, da resnično obstaja.
    Naprimer ob Trojiškem jezeru leta 2011 nekaterim ljudem niso delovali mobiteli oziroma fotoaparati, ko so bili na tem žitnem krogu. Okoliški sosedje pa so v Čagoni pri Cerkvenjaku letos v noči nastanka žitnega kroga slišali neke čudne zvoke ter nad tem pšeničnim poljem so krožile skrivnostne nenavadne luči.

    Ko sem bil leta 2011 prav na žitnem krogu ob Trojiškem jezeru sem za tenutek celo pomislil, da bi ta žitni krog lahko ustvaril morda tornado.
    Skratka ti žitni krogi so za enkrat zares nenavadni in skrivnostni pojav. Ob tem lahko upamo, da bo ta uganka teh nenavadnih žitnih krogov nekega dne bila zares rešena!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. zanimivo...
      ja, kaj pa, če je tod pristal recimo kak helikopter
      ker tisti tudi povzroča vrtince, ponoči pa ima tudi luči
      ;-)

      Izbriši
    2. Ali je v Čagoni pri Cerkvenjaku pristal helikopter na pšenični njivi in prav on ustvaril te žitne kroge?
      Ta možnost je povsem izključena. V kolikor bi pristal na tleh kjer raste pšenica bi se na tleh videli odtisi od pristajalnih nog helikopterja.
      V kolikor je le lebdel nekaj metrov nad to pšenico potem ta pšenica ne bi bila poležena v popolnem geometrijskem krogu. Meja med poleženo in stoječo pšenico je ostro zarisana. Na krožnici tega kroga pšenica leži medtem ko izven te krožnice samo nekaj centimetrov stran od te poležene pšenice pšenica stoji povsem ravno pokonci, tako da bi ti krogi nastali zaradi helikopterja ta možnost je verjetno povsem izključena. Veter ne bi položil pšenice po tleh, nekaj centimetrov stran pa bi pšenica stala povsem pokonci.
      Pravtako ne bi mogla biti tudi 2 manjša kroga ob tem večjem krogu saj helikopter take skice na tej pšenični njivi nikakor ne bi mogel narisati.
      Večja verjetnost je, da bi bili ti žitni krogi ponaredek kakor pa da bi jih ustvaril helikopter.

      Izbriši
  6. Žitni krogi v Čagoni pri Cerkvenjaku imajo po moje tudi neko geometrijsko simboliko. Praktično navidezni kotni premer Venere in Sonca na tem žitnem liku nista v pravem sorazmerju, ker bi sicer bila manjša kroga v premeru velika komaj 1 meter. Premer manjših krogov pa je celo večji od 2 metra.

    Tukaj gre očitno tudi za pravo geometrijsko razmerje med stranico in diagonalo kvadrata. Razmerje v premeru velikega kroga ter med premerom velikega kroga z obema manjšima krogoma je točno 1 proti 1,4142 kar je povsem isto razmerje kot med stranico in diagonalo kvadrata.
    Razmerje velikega in malega kroga je 1 proti 0,2071 oziroma 4,8285 proti 1 kajti oba mala kroga na vsaki strani sta popolnoma enako velika. Torej če seštejemo v premeru velik krog in oba mala kroga skupaj dobimo nekako takole:
    1+0,2071+0,2071= 1,4142. Kar dejansko pomeni, da je velik krog v premeru 4,8285 krat večji od manjšega.
    Torej vzemimo, da je premer velikega kroga 30 metrov potem je premer obeh malih krogov 6,21 metra kar je povsem v pravem sorazmerju med stranico in diagonalo kvadrata.
    V tem primeru bi dobili skupni premer velikega in obeh malih krogov 42,42 metra.
    Res je, da nas ta žitni lik spominja na Venerin tranzit dne 6.junija 2012 pa čeprav navidezni kotni premer Venere in Sonca na tem žitnem liku nista v pravem sorazmerju, ker se v tem primeru ujema sorazmerje med stranico in diagonalo kvadrata.

    Središča vseh treh krogov so točno na isti premici, krogi pa so v razmerju 0,2071, 1 in 0,2071. Mala kroga imata premer 0,2071 in velik krog točno 1 v razmerju.

    Kot lahko vidimo takšnih krogov še človek niti z šestilom ne more narisati kar pomeni, da gre tukaj za zelo natančen geometrijski lik. Le kdo ga je ustvaril, o tem se v tistih krajih danes mnogi sprašujejo.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hja...
      po tem zapisu se pa jaz tudi sprašujem...
      no, da pa v vesolju nismo edini...
      to pa je tudi meni poznano
      samo, kdo pa so še ostali
      predvsem pa - kako pa te oni "vun zgledajo"
      to pa tudi mene zanima
      ;-)
      hvala za to

      Izbriši
    2. Povsem možno je, da v vesolju nismo sami in da morda resnično kje obstajajo nezemljani. Le do nas ne morejo, ker je od njih pa do nas prevelika razdalja. Tudi naše Sonce ni edina zvezda v vesolju saj obstaja na milijone zvezd in galaksij. Tako bi lahko rekli tudi za življenje v vesolju. Morda resnično nismo sami, vendar do sedaj še ni to dokazano, ker je zelo težko oziroma skoraj nemogoče priti do teh dokazov.
      V kolikor resnično obstajajo nezemljani nam resnično niso preveč podobni.

      Izbriši
    3. no, mene pa tudi nič ne čudi, da dosedaj kaj takega niti ni moglo biti ne dokazano kot tudi ne ovrženo...
      saj imamo kljub vsemu znanju pa še vedno očitno premalo znanja za kaj takega
      ampak...
      ;-)

      Izbriši
  7. Prijatelji so zlata vredni :)

    Lp, Lea

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ja, so res...
      no, včasih še celo več od zlata
      saj ti lahko v kakšni situaciji bolj koristijo od kile zlata
      ;-)
      lp

      Izbriši
  8. Včeraj v četrtek, 19.junija 2014 popoldan sem se odpravil na te žitne kroge v Čagono v Cerkvenjak. Najprej sem pač moral poiskati to lokacijo saj vendar sploh nisem točno vedel kje se ti krogi v resnici nahajajo. Pri eni hiši sem namreč vprašal kje se ti žitni krogi točno nahajajo. Pokazali so mi z roko kje so ti krogi. Šel sem tja. Skočil sem čez ozek potok ter sem šel ob robu koruzne njive. Prišel sem do nekega širšega potoka. Moral bi iti čez ta potok saj je bila na drugi strani njiva pšenice. Kako bom pa seveda prišel čez ta potok saj vendar ne vidim, da bi čez ta potok bila speljana kakšna brv.
    Rekel sem si, da bom šel kar peš čez ta potok. Vode v potoku je bilo zelo malo, pod vodo pa je zemlja morda bila trda sem si mislil.
    S čevlji sem stopil v potok, toda noga se mi je pogreznila v mulj. Potem sem stopil še z drugo nogo in tudi ta noga se mi je pogreznila v mulj. Izvlekel sem obe nogi iz mulja ter prišel čez potok. Toda bil sem zelo blaten. Sezul sem si čevlje. Si z travo na silo očistil mulj iz čevljev. Bil sem v kratkih hlačah, noge sem imel tudi zelo blatne od mulja ter sem si jih šel umit v potok. Malo sem počakal, da sem se posušil. Nazaj sem si obul svoje čevlje ter šel ob potoku. Ko sem prišel kakšnih 20 metrov pa sem le videl, da je le bila ena brv čez ta potok. Malo mi je bilo nerodno le zakaj sem šel čez ta potok po vodi in po blatnem mulju saj je vendar čez potok brv. Ampak iz tiste smeri kjer sem šel čez potok še brvi oziroma mosta nisem videl saj ga je zakrivala visoka trava.
    Bil sem ob njivi pšenice, iskal sem žitne kroge. Šel sem naprej ob potoku. Na levi strani je bila ta njiva pšenice jaz pa sem šel proti severu. Gledal sem kje bi naj bil ta žitni krog. Naenkrat sem videl, da v sredini te pšenične njive manjka pšenica. Šel sem po tej njivi pšenice.
    Prišel sem do teh treh žitnih krogov. Hodil sem po tem velikem žitnem krogu. Bil je velik žitni krog, premer tega kroga je bilo 32 metrov, ob strani pa sta še bila 2 manjša kroga s premeroma več kot 6 metrov.
    Pšenica je bila poležena v nasprotni smeri urnega kazalca in to v spiralo, povsem enako kakor leta 2011 ob Trojiškem jezeru.

    Ta žitni lik je popolnoma enak kakor žitni lik leta 2011 ob Trojiškem jezeru. Ta velik krog ter oba mala kroga, vsi trije krogi imajo poleženo pšenico v levo torej v nasprotni smeri urnega kazalca oziroma v pozitivno smer kot se to tudi strokovno reče v matematiki oziroma v geometriji. V središču tega velikega kroga pa ni bilo več videti več pšenice in je bila le gola zemlja. Mislil sem si, tukaj je pšenico odneslo, jo zažgalo ali prismodilo. Sedel sem na tleh v središču tega velikega kroga in premišljeval.

    Torej, ko sem bil včeraj popoldan na teh žitnih krogih sem si tudi mislil, nekdo je tukaj narisal Venerin tranzit, ki je nastopil predlani dne 6.junija 2012. Velik krog je predstavljal Sonce, 2 majhna kroga ob strani tega velikega pa planet Venero ob 1. in 4. stiku Venere s Soncem oziroma začetek in konec delnega Venerinega tranzita.

    V prispodobi sem šel na tisto mesto tega kroga kjer se je Venera nahajala na Soncu v trenutku, ko sem stal na Završkem stolpu in opazoval ta Venerin tranzit. Potem sem šel še na tisto mesto kjer se je nahajala Venera na Soncu v trenutku, ko sem bil na strehi Europarka v Mariboru in strmel v ta Venerin tranzit. Takrat pa sem se že nahajal v tem majhnem krogu.

    Zapustil sem te žitne kroge in se odpravil k lastniku te pšenične njive, da mi pove kako so sploh nastali ti trije žitni krogi. Osebno mi je povedal, da najverjetneje sploh to ni ponaredek saj nobeno pšenično steblo sploh ni bilo polomljeno oziroma pohojeno, pšenica pa je ležala vsa pod istim kotom nepoškodovana.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. zanimivo...
      no, malo za šalo pa še to:
      si pa potrdil stari pregovor, ki pravi, da je mladost norost, ki skače čez potok tam kjer je most
      ;-)

      Izbriši
    2. Ta pregovor vsekakor zelo drži, toda jaz takrat mostu čez ta potok sploh nisem videl in tudi vedel nisem, da sploh je ta most čez ta potok saj ga je zakrivala visoka trava in tudi visoke koprive. Poleg tega pa nisem poznal tega terena saj na tem mestu še nikoli prej nisem bil. Tako pač je, če si na eni raziskovalni nalogi. Biti blaten in umazan tudi to spada k tej raziskovalni nalogi.

      Izbriši
  9. In če nadaljujem o teh žitnih krogih. Lastnik te pšenične njive mi je tudi povedal, da bi te žitne kroge lahko ustvarila neka neznana višja sila v kar jaz težko verjamem. Tudi to mi je povedal, da so ti žitni krogi nastali ponoči iz 5. na 6.junij 2014. Dne v petek, 6.junija 2014 okoli 1.15 ponoči je naenkrat zapihal močan veter, v njegovi hiši je veter zaprl ena vrata kajti eno okno so imeli rahlo priprto. Mislili so pač, da se pripravlja k nevihti. Zgodaj zjutraj v petek, 6.junija 2014 takoj po Sončevem vzhodu pa je na svoji njivi že zagledal neke kroge.
    Torej so se ti žitni krogi ustvarili dne v petek, 6.junija 2014 ob 1.15 ponoči torej na isti dan in ob istem času natanko 2 leti kasneje, ko je nastopil ta Venerin tranzit dne 6.junija 2012. Njegova hiša je na manjšem hribu in od tam se že vidijo ti žitni krogi, če pa si spodaj na cesti pa teh žitnih krogov ne vidiš. Žitni krogi pa so od njegove hiše oddaljeni kakih 500 metrov. Ko sem včeraj bil na teh žitnih krogih se mi je baterija na mojem mobitelu nenavadno hitro izpraznila. Na te žitne kroge, ko sem prišel sem imel tričetrt polno baterijo, ko pa sem zapustil te žitne kroge pa sem imel le četrt polno baterijo. Niti do doma nisem prišel že se mi je mobitel popolnoma izklopil.

    Včeraj zvečer pa sem šel še na sprehod okoli Trojiškega jezera. Peš pot okoli tega jezera je dolga okoli 3 kilometre. Videl sem, da so se ovce in krave pasle skupaj in to točno do Trojiškega jezera. Ko sem šel okoli tega jezera sem gledal tudi tisto njivo kjer so se tudi pojavili ti žitni krogi in to pred tremi leti leta 2011. Takrat sem te žitne kroge ob Trojiškem jezeru tudi obiskal kajti ti žitni krogi v Čagoni pri Cerkvenjaku so povsem enaki kot pred tremi leti ob tem Trojiškem jezeru. Zdi se mi, da na tej njivi kjer so bili leta 2011 ti žitni krogi rastejo sedaj buče.

    Torej sem včeraj imel zelo lep izlet in sem po treh letih zopet obiskal te žitne kroge v naših Slovenskih goricah. To bom imel še dolgo v spominu!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ej vidiš kako hitro lahko prideš do tako zanimivega izleta
      no, mogoče pa je še kdo to opazil, pa o tem tudi kje kaj napisal
      hvala

      Izbriši
    2. V četrtek sem opazil, da so v Cerkvenjaku kombajni že pričeli žeti ječmen saj je ječmen tam že povsem zrel.
      Lastnik te pšenične njive pa mi je tudi povedal, da so mu ti žitni krogi vzeli vsaj 10 procentov njegove letošnje pšenice.

      Izbriši
    3. hja...
      ker pač ima ta lastnik to zemljo za pridobitništvo...
      je meni tudi razumljiv tak pogled na to situacijo
      vreme pa je dosedaj res kar pravšnje za žetev
      sploh še, ker za naslednji teden itak spet napovedujejo deževje

      Izbriši
  10. @Darko, jaz tudi verjamem, da ne moremo biti edina živa bitja v vesoljnem prostranstvu...

    In objemam vas vse, ki tu komentirate...
    Draga moja Malayka,
    eDijevi blogi so blokirani, pa sem k tebi kliknila.
    V ukradenih minutah med dejanji in opravili za moje NAJbližnje...

    Ko sem v svoji privat e-pošti našla tudi kakšno globoko misel od tebe, ki se me je dotaknila.
    Sama pravzaprav imam samo spletne vitaminske doze P. Sem preveč nerazumljena, kot da sem z drugega planeta.
    Imenujem pa moje vitamine P MORALNE PODPORNIKE. Tudi na P.
    Dr. Oza poznam s televizije, ker sem včasih rada gledala Oprah Show, pa dr. Phila , dr. Phillipa C. McGrawa , (več njegovih knjig imam v slovenščini) ,
    saj veš, se najraje grem SAMOpsihoterapijo...
    Zelo redko imam kaj časa zase, se namenjam končno odgovoriti na vaša sožalja in globoke misli, ki so me ganile.
    Perilo moram obesiti, še eno partijo dati prati, polikati in k moji mami moram iti. Z mano vsaj nekaj pojé
    in predvsem moram kontrolirati, da zvečer vzame zdravilo proti - saj veš...
    Pa moj znova Politik me je seveda spet zaposlil...
    V duhovni povezanosti, R.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ja, ja, renata...
      se dela res najde za polni delovni dan pa še kak podaljšek v večer ali pa celo noč
      ;-)
      no, vsekakor pa si je ob vsem tem pa le dobro vzeti tudi kaj časa zase
      take vrste oddaje pa so nekoč tudi meni še kako pomagale...
      sem se ob njih in tudi iz njih marsikaj naučila...
      pa še kaj drugega sem lahko ob tem delala
      zdaj pa sem bolj na komot
      si si po kosilu vedno vzamem čas za siestiranje - običajno s kakšno knjigo v roki
      no, včasih pa ob tem celo/tudi zaspim
      ;-))))))))))))
      ja, duhovna povezanost pa je tista, ki nas združuje...
      saj ta ne pozna barv iz politike
      k Sreči!
      z lepimi izpodkalvarijskimi pozdravi na tvojo stran drave

      Izbriši
    2. Vsekakor, da verjetno nismo edina bitja v vesolju. Zelo težko bi bilo verjeti, da bi se življenje razvilo samo tukaj na Zemlji drugje okoli drugih zvezdnih sistemih pa življenja sploh ne bi bilo.
      Zelo verjetno sploh nismo sami v tem celotnem vesolju.
      Pravtako na vseh tistih planetih kjer je življenje povsod ravno ne živijo ljudje temveč morda samo živali in rastline. Verjetno podobne ali pa precej drugačne kot tukaj na Zemlji.
      V kolikor pa na tistih planetih kjer je življenje in tudi živijo nezemeljski ljudje se verjetno sprašujejo enako kakor mi.
      Ali smo sami v vesolju, ali pa je še kje drugje v vesolju še kako življenje. Le vedeti tega ne moremo, ker smo pač predaleč od njih?

      Izbriši
    3. ja, predvidevanja pač...
      ko pa bo dovolj znanja, pa bodo mogoče tudi dokazi o tem

      Izbriši