nedelja, 22. februar 2015

Današnja deževna nedelja...

51. Zlata lisica v Mariboru
Tini pa žal tudi danes ni uspelo
pa ni panike...
Rezultat iskanja slik za zlata lisica 2015


5 komentarjev:

  1. 51. ZLATA LISICA IMA LETOS ABRAHAMA

    Včeraj v soboto in danes v nedeljo se je pod Pohorjem v Mariboru odvijala že 51. Zlata lisica. 1. Zlata lisica je bila že davnega leta 1965 in letos smo torej že imeli 51. Zlato lisico po vrsti kar pomeni, da letos mineva točno 50 let od pričetka oziroma od 1. Zlate lisice pod Pohorjem v Mariboru kar pomeni, da je današnja Zlata lisica imela že abrahama. In tudi vse čestitke za to okroglo obletnico.
    Včeraj v soboto in danes Tini ni šlo najbolje. Že včeraj je Tina odstopila v veleslalomu in to v 1. vožnji. Danes pa je odstopila v slalomu v 2. vožnji. Poleg tega nam je danes zagodlo še tudi vreme. Včeraj v soboto je pihal izredno močan topel jugozahodnik, temperature so dosegle kar 12 stopinj Celzija. Snega je bilo na progi kar veliko ter se je topil še sorazmerno počasi. Danes dopoldan, ko sem spremljal 1. tek sem imel na mizi še računalnik in sem spremljal radarsko sliko padavin. Padavine so se nam vse bolj približevale iz juga, torej iz Hrvaške strani. Ko se je potem popoldan pričel že 2. tek je že močneje deževalo. Pogoji za smučanje so bili danes precej drugačni od včerajšnjega. Smučarke so se spuščale iz pohorskih strmin, toda deževalo je. Sneg na progi je postajal vedno bolj moker. Po radarski sliki padavin sem sklepal, da se bodo tiste najmočnejše padavine pričele šele nekje po 14. uri. Dotlej pa je bil 2. tek že končan.
    Od Tine Maze seveda ne moremo vedno pričakovati, da bo delala čudeže, pa je kljub temu pokazala nemogoče stvari. Bila je v odlični vrhunski formi. Toda čim hitreje se človek pelje na svojih smučkah, tem večja verjetnost je da bo nekje napravil napako. Leva vratca so vedno rdeče barve ter desna vratca so vedno modre barve in če narediš daljši in večji lok okoli teh vratc izgubiš čas. Včerajšnja in današnja Tinina diskvalifikacija je pokazala, da je Tina samo človek in ni nikakršnji robot. Pa kljub temu je Tina zelo, zelo dobra in uspešna smučarka. Jo imamo radi in držimo pesti zanjo ko smuča. Tini, v kolikor se še bo odločila za nadaljno smučanje, bo v prihodnje uspelo še veliko stvari na športnem področju.
    Vse bolj se nam približujejo tudi smučarski poleti v Planici na 230 metrski skakalnici. Ti smučarski skoki pa se bodo odvijali v soboto, 21. marca ter v nedeljo, 22.marca 2015.
    In kot lahko na koncu priznamo, Tina je tako ali tako zelo dobra, toda čudežev pa res ne zna delati. Le kako bi bilo, če bi ji resnično vedno uspelo tudi zmagati.
    Toda bodimo zadovoljni, če je na današnjem abrahamu Zlate Lisice pod Pohorjem zmagala američanka, bodo pa v Severni Ameriki te dni mediji pisali o zmagi ameriške smučarke v Sloveniji.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. se glede Tine popolnoma strinjam...
      in mi kavčparadajzerji smo se že tako razvadili, da mislimo, da bi vedno morala samo zmagovati...

      Izbriši
  2. seveda ni panike, dobro si to povedala.

    OdgovoriIzbriši
  3. Odgovori
    1. jaz tudi!
      zato pa na FB kar pridno gor lepim kaj o njej...

      Izbriši